LS Central 23.0: verbeteringen voor replenishment, hotel & self-checkout

 

LS Central versie 23.0 werd uitgebracht op 4 oktober 2023. In dit artikel volgt een overzicht van wat er werd toegevoegd en verbeterd.

 

Replenishment

Historische dekkingsdagen voor effectieve voorraadberekening

De replenishment berekening is gebaseerd op het concept van effectieve voorraad die rekening houdt met de voorraadhoeveelheid van het item en de hoeveelheden van open documenten, zoals inkooporders, verkooporders, transferorders en assemblageorders. Tot op heden was het alleen mogelijk om documenten met een toekomstige ontvangst-/verzenddatum mee te nemen in de effectieve voorraadberekening.

 

Met LS Central versie 23.0 kunt u nu historische documenten opnemen in de berekening en definiëren hoe ver terug (vanaf de huidige werkdatum) documenten overwogen moeten worden bij gebruik van de “Coverage” optie. Dit helpt retailers die regelmatig te maken krijgen met vertraagde zendingen van leveranciers om een nauwkeurigere berekening en betere voorstellen in hun “Replenishment Journals” te krijgen.

 

Verbeteringen in functie van geplande vraag naar verkoop

De functionaliteit “Planned Sales Demand” is een krachtige tool om u te helpen toekomstige vraagveranderingen te definiëren op basis van ad-hoc gebeurtenissen, promoties of budgetten. Wanneer het geplande vraagtype “Substitutiehoeveelheid” werd gebruikt, dan overrulede de in de geplande verkoopvraag gespecificeerde hoeveelheid altijd de berekende hoeveelheid voor het gemiddelde dagelijkse verkoopvolume.

 

Nu kunt u dit gedrag finetunen met de nieuwe “Substitute Rule”, waarmee u de volgende acties kunt specificeren: Gebruik altijd “Planned Demand” (het oorspronkelijke gedrag), gebruik basiswaarde indien hoger, of gebruik basiswaarde indien lager, en verbeter de reactiesnelheid van het berekeningsmodel voor items met geplande vraag en een volatiele vraag.

 

Verbeterde rapporten voor batchkalenders

Met de batchkalenders voor replenishment kunt u opgeven op welke dagen van de week uw “Replenishment Journals” moeten worden berekend. Dit is vooral handig voor retailers die te maken hebben met verschillende berekeningsintervallen vanwege seizoenspieken. De typische interval voor het aanvullen van winkels vanuit het magazijn kan één keer per week zijn, bijvoorbeeld elke maandag. In het hoogseizoen kan dit twee keer per week zijn of zelfs vaker.

 

Het onderhoud van de replenishment batchkalenders kan handmatig of met behulp van een rapport. Het rapport werd in de laatste LS Central versie verbeterd zodat u aanpassingen kunt doorvoeren op specifieke wekelijkse intervallen, bijvoorbeeld om de twee weken.

 

LS Central for hotels

Folio verwijst in deze tekst naar de processen die betrekking hebben op de financiële administratie en boekhouding in een hotel.

 

Folio’s definiëren voor reserveringen met behulp van routingregels

Als het op facturen aankomt, kan het lastig worden als gasten bijvoorbeeld de kosten voor dezelfde kamer proberen te splitsen, of als een bedrijf enkel wil betalen voor kamers en ontbijt voor hun werknemers en alle andere kosten aan het individu wil overlaten. Het proces wordt nog ingewikkelder als er ook bepaalde kortingen voor specifieke gasten moeten worden toegepast. Met de laatste versie van LS Central for hotels zijn er meerdere soorten facturen die u kunt gebruiken die meer flexibiliteit bieden, waardoor het eenvoudiger wordt om rekeningen op te splitsen tussen gasten of bedrijven en andere ingewikkelde processen af te handelen.

 

Het foliokader is ingesteld voor zowel individuele reserveringen als groepsreserveringen en werkt nu ook met routingregels. Met de routingregels-functionaliteit kunt u vooraf bepalen wat folio betaalt voor elk aspect van een kamerreservering. U kunt bijvoorbeeld een gast van een bedrijf hebben die alleen hoeft te betalen voor extra’s zoals sandwiches, snacks, frisdrank etc., terwijl het bedrijf of reisbureau waarmee ze verbonden zijn betaalt voor hun hotelkamer en ontbijt.

 

Vooruitbetaalde aanbetalingen accepteren voor specifieke folio’s

LS Central for hotels ondersteunt nu stortingen op specifieke folio’s binnen een reservering, zodat u een specifieke folio kunt toewijzen voor de storting wanneer de vooruitbetaling wordt gedaan. Stel dat u gasten hebt die bij u komen logeren via een reisbureau en ze willen vooraf betalen voor extra kosten, zoals activiteiten of verhuur, dan kunt u met de nieuwe vooruitbetalingsoptie die aanbetaling direct toewijzen aan de gastfolio. Als het reisbureau vervolgens de kamers en het ontbijt vooruitbetaalt, kunt u die aanbetaling toewijzen aan de bedrijfsfolio. Met dit proces kunt u eenvoudiger complexe facturen bijhouden en ervoor zorgen dat alle betalingen en financiën correct worden verwerkt.

 

Bovendien houdt de nachtelijke controle nu rekening met het verbruik van aanbetalingen bij het gebruik van boekhouding op transactiebasis. Als er vooruitbetaalde borgsommen zijn voor een reservering, dan worden deze zoveel mogelijk verbruikt voor elke dag. Als de storting is gekoppeld aan een folio, dan wordt deze alleen verbruikt voor die folio, of op een andere manier gebruikt zonder controle van de folio.

 

Nieuwe ondersteunende functionaliteit: Self-checkout Connector

LS Retail heeft nu versie 23.0 van de Self-Checkout Connector (SCO) voor LS Central uitgebracht. Het doel van de SCO is om de implementatie van self-checkout hardware met de LS Central oplossing te vereenvoudigen.

 

De SCO werkt als een laag tussen LS Central en self-checkout hardware van verschillende fabrikanten, communiceert met LS Central webservices en ondersteunt de mapping tussen LS Central en de self-checkout hardware. Op dit moment kan de SCO alleen verbinding maken met self-checkout hardware van Diebold-Nixdorf, en doet dit door gebruik te maken van een LS Central extensie voor een aantal webservices en Windows service plug-ins voor verschillende self-checkout hardware stations van Diebold-Nixdorf.

 

De SCO kan op verschillende manieren worden geconfigureerd in de winkel. U kunt bijvoorbeeld één SCO verbinden met meerdere self-checkout hardware stations in één winkel, of u kunt LS Central en de SCO direct op de self-checkout hardware instellen.

 

Bron: LS Retail

Meer nieuws

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.