Industry

Industry ERP software

Industry 4.0, ook wel smart industry of 4IR genoemd, focust op het verbinden van mensen, machines en software met realtime gegevens. Die gegevens zijn  verkregen via artificiële intelligentie, Internet of Things, cloud computing en data analytics. De vierde industriële revolutie sijpelt door in iedere tak van de industrie. ‘Smart manufacturing’ wordt de nieuwe toekomst om processen te stroomlijnen, fouten te voorspellen en klantenverwachtingen in te kunnen lossen.

De industriële revoluties

Industry 4.0 wordt gezien als de vierde industriële revolutie omdat het alle potentie en eigenschappen heeft van een transformatie zoals we die in de geschiedenis zagen. Een korte opfrissing:

01. Eerste industriële revolutie 1700+

Mechanisatie van water- en stoomkracht leidde tot de opkomst van fabrieken en de stoommachine.

02. Tweede industriële revolutie 1800+

Elektriciteit, de opkomst van olie-industrue en communicatietechnologie zorgden voor massaproductie.

03. Derde industriële revolutie 1900+

Computers deden hun intrede op de werkvloer, wat leidde tot wereldwijde informatietoegang en -beheer.

04. Vierde industriële revolutie 2000+

Industrie 4.0 bouwt verder op de fundamenten die de derde revolutie gelegd heeft. Deze voegt dus aan die computers, elektronica en het internet nog vier belangrijke, disruptieve technologieën toe:

  • Connectiviteit, data en quantum computing: cloud technologie, internet, blockchain en sensoren.
  • Analytics en intelligentie: geavanceerde analytics, machine learning en artificiële inteliggentie.
  • Verbinding tussen mens en machine: virtual reality (VR), augmented reality (AR), robotics en automatisering en zelfrijdende auto’s.
  • Advanced engineering: 3D-printing, hernieuwbare energie en nanodeeltjes.

Uitdagingen en oplossingen voor de industrie- en productiebedrijven

In 2020 werd de wereld opgeschrikt door een van de grootste gezondheids- en economische crisissen van de afgelopen decennia. Wereldwijd werden bedrijven gedwongen om buitengewone maatregelen te treffen om hun werknemers te beschermen en operationele activiteiten te waarborgen. Plots werden bedrijven nog sterker geconfronteerd met de war for talent, een tekort aan materialen en het kunnen voldoen aan de gestegen vraag naar producten. Zo werd de pandemie als het ware de motor voor een diepgaande digitale transformatie.

 

Bedrijven moesten snel schakelen en merkten dat hun ERP systeem onvoldoende het hoofd kon bieden aan die uitdagingen. Dataverzameling en rapportages waren al jaren ingeburgerd, maar de pandemie legde een belangrijk pijnpunt bloot: dataversnippering. Werknemers werkten plots vanuit verschillende locaties en die dataverzameling in verschillende software en rapportages in spreadsheets zorgden voor fouten, weinig budgetcontrole, weinig samenwerking en vaak onjuiste data-analyse. Tegelijkertijd liggen de kansen in geavanceerde technologie, efficiëntieverbeteringen en gepersonaliseerde productie.

Industrie 4.0 en Microsoft Dynamics 365 Business Central

Om te gedijen in het tijdperk van industrie 4.0 is het essentieel om innovatieve oplossingen te omarmen. Microsoft Dynamics 365 is ontworpen om industrie- en productiebedrijven te ondersteunen bij het aangaan van deze uitdagingen. Microsoft Dynamics 365 Business Central is een ERP systeem met functionaliteiten die inspelen op de eisen van 4IR. Het vormt een allesomvattende oplossing voor uitdagingen zoals digitalisering, gegevensbeheer en procesoptimalisatie.

 

  • Optimaliseer productieprocessen: Dynamics 365 Business Central biedt slimme productieplanning en optimaliseert uw workflow.
  • Realtime inzicht in de supply chain: Krijg volledig inzicht in uw supply chain, minimaliseer risico’s en verbeter de samenwerking met leveranciers.
  • Digitale transformatie en CRM: Gebruik geïntegreerde CRM-oplossingen om innovatieve, gepersonaliseerde klantinteracties te bouwen.
  • Single source of truth: U hoeft slechts op één plaats gegevens in te geven om alle afdelingen gemakkelijk en met de juiste data te laten samenwerken.
  • Schaalbaar: De software is eenvoudig aanpasbaar aan de grootte en complexiteit van uw bedrijf en veranderende marktomstandigheden.
  • Kunstmatige intelligentie: Door data te combineren met externe gegevens en intelligentie toe te voegen, ondersteunt Microsoft ERP uw besluitvorming en acties, bijvoorbeeld in de onderhoudsprocessen van uw smart factory.

Bovendien erkent Gartner, een gerenommeerd onderzoeksbureau, Microsoft Business Central als een toonaangevende oplossing voor bedrijven die streven naar efficiëntie en succes en innovatief aan de slag willen gaan in een steeds veranderende digitale wereld.

 

Industrie 4.0 biedt ongekende mogelijkheden, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Laat onze experten u hierin bijstaan. Als Trusted Microsoft ERP partner blijven wij continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en streven we ernaar om deze kennis te benutten door oplossingen te bieden aan onze klanten. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.