New release: Dynamics 365 Business Central 2024 Wave 1

 

Release BC 2024 Wave 1

De nieuwste update voor Dynamics 365 Business Central, gepland tussen april en september 2024, brengt een scala aan verbeteringen en nieuwe functies mee voor bedrijven over de hele wereld.

 

Business Central, de meest innovatieve bedrijfssoftware wereldwijd die TCOG specifiek bij Fashion, Retail, Hospitality & Industry klanten implementeert, biedt middelgrote organisaties nieuwe krachtige functionaliteit om bedrijfsprocessen verder te optimaliseren.

 

Deze nieuwe release brengt met name de investering in de geïntegreerde AI functionaliteit, Copilot, naar een hoger niveau, waardoor gebruikers meer mogelijkheden hebben om bedrijfsprocessen te optimaliseren en taken sneller uit te voeren. Klanten die reeds gebruik maken van de SaaS (Software as a Service) variant, zullen automatisch over onderstaande functies beschikken.

 

Hieronder hebben we de meest belangrijke nieuwe features in deze release voor u uiteengezet.

 

Nieuwe features Business Central

Sustainability

Binnen Business Central is het nu mogelijk om broeikasgasemissies over drie gedefinieerde scopes bij te houden en te rapporteren. Met duurzaamheidsdagboeken en ingebouwde berekeningsmethoden hebben gebruikers een robuust kader om hun milieuprestaties te rapporteren. Het overzicht van duurzaamheidsrekeningen categoriseert en organiseert emissies op basis van kenmerken zoals scope. Gebruikers kunnen deze lijst aanpassen aan hun specifieke behoeften door accountcategorieën en subcategorieën toe te voegen.

 

Duurzaamheidsdagboeken maken efficiënte tracking en registratie van duurzaamheidsgerelateerde activiteiten mogelijk, terwijl duurzaamheidsposten alle emissiegegevens organiseren. Microsoft zal in de toekomst deze functies blijven doorontwikkelen door meer mogelijkheden toe te voegen en de integratie met andere Business Central-functies te verbeteren.

 

Shopify B2B

De standaard koppeling met Shopify is uitgebreid met B2B waardoor het nu mogelijk is om prijzen, klanten, bestelgeschiedenis, -status, facturering en betalingen te synchroniseren met de standaard beschikbare koppeling in Business Central. Met ondersteuning voor verschillende kopers en groepen, prijzen en kortingen, biedt de Shopify Connector efficiëntie en synchronisatie van gegevens tussen de twee platforms.

 

Integratie met Power Platform

De integratie tussen Business Central en Power Platform is verder uitgebreid en geoptimaliseerd. Beiden waren uiteraard al met elkaar geïntegreerd, waardoor Business Central gebruikers allerlei workflows konden opzetten om een geautomatiseerd proces af te trappen. Met deze release zijn onder andere meer sjablonen toegevoegd aan de Power Automate goedkeuringssjablonen.

 

Copilot Chat

Het is voortaan mogelijk om te communiceren met Copilot via Copilot Chat, een AI-assistent die een chatGPT-achtige ervaring biedt binnen Business Central. Deze assistent is speciaal ontworpen om gebruikers te helpen bij diverse taken, zoals analyseren, versnellen van repetitieve taken, opzoeken van informatie, uitleg geven en het demonstreren van functionaliteiten. Het biedt een geheel nieuwe manier van interactie met uw ERP systeem.

 

Verbeteringen in Business Central Finance

Business Central 2024 Wave 1 brengt een aantal belangrijke vernieuwingen op het gebied van Finance. Onder andere de functionaliteit rondom aanmaningen is verbeterd door een nieuw rolcenter voor debiteurenbeheer, nieuwe automations en (Excel) reports waaronder ouderdomsanalyses. Daarnaast is consolideren van verschillende administraties/bedrijven vereenvoudigd, vooral met verschillende valuta’s.

 

Tenslotte is het proces van herwaarderingen eenvoudiger geworden. U kunt nu een subgrootboek inschakelen voor de grootboekrekeningen die u gebruikt voor herwaarderingen, waardoor de oorspronkelijke valutawaarde van de transactie en eventuele aanpassingen worden bijgehouden. Hierdoor worden de balansen die in lokale valuta (LCY) worden weergegeven, hergewaardeerd, wat resulteert in nauwkeurigere financiële overzichten met minimale inspanning.

 

Wilt u weten hoe deze nieuwe features u gaan helpen om meer uit uw Business Central omgeving te halen? Neem een kijkje op dit Youtube kanaal waarin alle nieuwe functionaliteiten in filmjes zijn opgenomen, of neem contact met ons op voor een gesprek met uw contactpersoon binnen TCOG.

 

Meer nieuws

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.