Digitale oplossing van verkooporder tot levering

 

Sinds 2010 trekt Bioracer resoluut de digitale kaart. Hiervoor werkt het bedrijf intensief samen met TCOG, Microsoft Gold ERP Partner. Meer uitleg door Jimmy Depaepe, CXO & Managing Partner bij TCOG.

 

“Omdat de budgetten van Bioracer aanvankelijk beperkt waren, gingen we een partnership aan waar TCOG creatief meedacht over manieren om het financieel haalbaar te maken.”

Volledige flow van verkooporder naar levering

Blog-digitale-oplossing

Depaepe: “In 2010 implementeerde TCOG bij Bioracer een Dynamics NAV platform met fashion module voor de volledige flow van verkooporder naar productie en levering. Zeer specifiek voor Bioracer is echter dat er per order meerdere sponsors betrokken zijn die deels bijdragen in de kosten. Alle vertegenwoordigers in de verschillende landen hebben sindsdien steeds een tool bij zich waarmee ze samen met de klant een order kunnen samenstellen en deze mits goedkeuring van de klant kunnen bevestigen. Op die manier kunnen fouten worden vermeden. Ook nu werkt Bioracer nog grotendeels met deze applicatie, mits enkele uitbreidingen.”

 

Verdere uitbreiding en automatisering

  • Bioracer stapte intussen over van zeefdruk naar digitale druk, wat ook een software aanpassing vergde van onze kant.
  • Bovendien zorgden we ervoor dat de designvoorstellen voor wielerclubs volledig online konden worden nagekeken en bevestigd in ‘My Bioracer’.
  • Vervolgens bouwden we hiervoor ook een webshop die we geïntegreerd hebben met hun ERP. Hierdoor is er nu een 100% geautomatiseerde koppeling tussen wat de klant online bestelt en de productie.
  • Bioracer heeft ook een eigen collectie ontwikkeld die verdeeld wordt via fietswinkels. Ook daarvoor ontwikkelden we een webplatform dat we geïntegreerd hebben met Dynamics NAV. Iedere dealer kan inloggen en ziet dan de collecties die hij of zij mag kopen (bv. de algemene en zijn eigen collectie).
  • Momenteel werken we aan een optimalisatie van de logistieke flow (het uitleveren en retourneren). Hierdoor zullen alle orders worden gescand, waardoor menselijke fouten haast uitgesloten zijn.
  • Ten slotte komt er binnenkort ook een logistieke en financiële integratie van de activiteiten van Café Coureur, waar Bioracer co-founding partner is.

Flexibele aanpak leidt tot nauwe samenwerking

Depaepe: “Omdat de budgetten van Bioracer aanvankelijk beperkt waren, gingen we een partnership aan waar TCOG creatief meedacht over manieren om het financieel haalbaar te maken. Intussen is Bioracer enorm gegroeid. Naast de productiesite in Tessenderlo hebben ze nu ook meerdere sites in het buitenland. Hierdoor zijn het online platform en een vlotte communicatie met verschillende klanten en dealers zelfs nog belangrijker geworden. De projecten die we voor hen uitwerken zijn ook vele malen groter geworden.”

 

Graag een vrijblijvend adviesgesprek inplannen waarin de mogelijkheden voor uw bedrijf worden besproken? Neem contact op via [email protected]!

 

Bron: Mediaplanet

Foto van Chiara

Chiara

Chiara werkt sinds 2013 als Marketing & Event Consultant voor TCOG. Zij is werkzaam vanuit het hoofdkantoor in Turnhout, België. Haar grafische achtergrond komt goed van pas in de veelzijdige marketing rol die zij bij TCOG uitoefent, en het is net dat wat haar job zo uitdagend maakt!

Meer nieuws

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.