Bioracer

Bioracer realiseert omzetgroei dankzij partnerschap TCOG

Bioracer startte in 1984 met de ontwikkeling van een biomechanisch fietsmeetsysteem. Het bedrijf breidde al snel uit met sporttextiel en is gaandeweg geëvolueerd tot een specialist in gepersonaliseerde outfits voor onder meer wielrennen, hardlopen, schaatsen en nordic sports.

De ontwerpen kunnen worden uitgevoerd in de bedrijfskleuren van de klant en digitaal worden bedrukt met logo’s. “We werken met kleine volumes en het gaat altijd om designmaatwerk”, vertelt managing director Danny Segers.

 

Eén geïntegreerde oplossing

De grootste uitdaging in deze tak van sport is het integreren van systemen voor het realiseren van snelle levertijden. TCOG startte daarom in 2011 bij Bioracer met de implementatie van de ERP-software Microsoft Dynamics NAV (nu Dynamics 365 Business Central). Voordien maakte het bedrijf gebruik van een zeer gefragmenteerde IT-oplossing. “Het grote nadeel hiervan was het vele repetitieve werk”, verzucht Segers. “Bovendien was onze oude omgeving niet schaalbaar. We hadden nood aan één geïntegreerde oplossing.”

Hoewel Bioracer met vier bedrijven in gesprek is gegaan, die elk een andere oplossing boden, vormde de branchekennis en ervaring van TCOG de beslissende factor. “Belangrijk voor ons was dat het principe van maat-kleurcombinaties, wat de basis vormt van de fashionindustrie, in het systeem is ingebed.”

 

Een futureproof partner

Segers ziet de toekomst van het partnerschap met TCOG dan ook vol vertrouwen tegemoet: “We blijven investeren in het systeem. Dit met als doel om nog efficiënter te werken, de communicatie met klanten te optimaliseren en in te spelen op veranderingen in de fashionbranche.” Francis Adams, CEO & managing partner bij TCOG vult aan: “De samenwerking met Bioracer heeft vanaf het begin de juiste ‘klik’ gekend. TCOG heeft daarbij kunnen aantonen dat haar oplossingen bijdragen tot het succes en de verwachte groei van deze onderneming. TCOG en Bioracer zullen dan ook blijvend samenwerken om verdere uitdagingen te garanderen.”

Download gratis de whitepaper: 5 trends die retail zullen herdefiniëren!

Lees hier meer over de  vijf opkomende trends en technologieën waarvan we verwachten dat ze de komende maanden nieuwe uitdagingen en kansen zullen bieden in de retail branche.

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.