Waarom steeds meer bedrijven kiezen voor SaaS

 

SaaS

De laatste vijf jaar ruilen steeds meer bedrijven hun kooplicenties van software en de daar bijhorende eigen servers en hardware-omgeving in voor een SaaS-oplossing (Software as a Service). De software draait daarbij op door de aanbieder beheerde servers in de cloud, wat tal van voordelen biedt. We kunnen dan ook stellen dat SaaS de toekomst is op vlak van ERP. Jimmy Depaepe, CXO & Managing Partner bij TCOG, geeft ons duiding.

 

 

Hoe werkt SaaS precies?

“Bij SaaS wordt er per gebruiker een maandelijkse vergoeding betaald voor het gebruik, de hosting en het onderhoud van de software en de achterliggende servers die één pakket vormen. Hierdoor valt de initiële investering voor de set-up en configuratie van een eigen server weg, maar ook de kost voor het beheer en onderhoud ervan. Zo blijft er één transparante en voorspelbare kost over die ook nog eens lager is omdat de infrastructuur wordt gedeeld door verschillende klanten.”

 

“Een bijkomend voordeel is de schaalbaarheid van SaaS. Het aantal gebruikers is gemakkelijk op of af te bouwen naargelang de noden van de klant. Daarnaast gebeuren updates automatisch en veel regelmatiger, zeker bij de standaard software van Microsoft 365 Business Central. Zo heeft u steeds toegang tot de nieuwste features en mogelijkheden.”

 

Wat als een bedrijf specifieke noden heeft?

“Omwille van de automatische updates geven we steeds de voorkeur aan standaard software, maar we kunnen afhankelijk van eigen noden en wensen ook bijkomende applicaties koppelen. Voor veel van onze klanten zetten we bv. een documentherkenningssoftware in waarmee aankoopfacturen automatisch kunnen worden ingelezen in het systeem. Hiernaast zijn er tal van sectorspecifieke apps beschikbaar. Ook hiervoor betaalt u een bescheiden maandelijkse vergoeding en krijgt u regelmatig updates.”

 

“Daarnaast kunnen we volledig op maat gemaakte applicaties voorzien die specifiek zijn afgestemd op bepaalde noden of processen van een bedrijf. Deze worden niet automatisch geupdatet, maar nieuwe versies of andere veranderingen kunnen wel steeds vooraf in een veilige omgeving worden getest.”

 

Veiligheid en continuïteit

“Zowel bij traditionele software als bij SaaS komt het er in de eerste plaats op aan om de standaard veiligheidsregels na te leven. Een belangrijke tip daarbij is om regelmatig paswoorden te veranderen. Daarnaast wordt bij een SaaS-oplossing de data continu geback-upt. Bij een eventuele corruptie bent u hierdoor bij SaaS veel zekerder dat uw data gerecupereerd kan worden. We kunnen tot op de minuut teruggaan in de tijd om data te herstellen.”

 

“Hoewel de data bij SaaS in een cloudomgeving zit, is deze enkel voor uw bedrijf beschikbaar. Al uw data zit volledig afgeschermd. Microsoft garandeert in zijn contracten dat er geen data wordt gedeeld met andere partijen of wordt gebruikt voor andere doeleinden.”

 

“Daarnaast kan ook een hybride omgeving interessant zijn, bv. voor een keten van retailwinkels. Door iedere winkel ondanks de SaaS-software toch nog te voorzien van een eigen hardware infrastructuur bent u zeker van een blijvende werking, ook wanneer het internet uitvalt. Toch is die kans op uitval miniem. Microsoft garandeert een uptime van 99,5%.”

 

Meer weten over SaaS en wat de voordelen hiervan zijn voor uw bedrijf? TCOG staat als Microsoft Gold ERP partner voor u klaar. Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan!

 

Bron: Planet Business

Meer nieuws

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.