Overname it Suits IT

 

TCOG heeft per 1 oktober 2014 het Nederlandse onderdeel van it suits IT overgenomen. TCOG richtte zich met LS Retail, een op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde retailoplossing, uitsluitend op de (fashion) retailmarkt. Met de overname van it suits IT vervolledigt TCOG haar focusstrategie op de fashionmarkt. Het resultaat is een sterke organisatie met een solide focus op ERP-oplossingen voor merken, groothandels én retailketens in Nederland.

 

Geïntegreerde oplossing

“Wij wilden onze retailpropositie al geruime tijd uitbreiden naar een gecombineerde retail-groothandelspropositie voor de fashionbranche”, aldus Rembrandt Kuijpers, Managing Partner en CCO bij TCOG. “itSuitsFashion ERP is de ideale aanvulling op ons huidige productportfolio. De overname van it suits IT stelt ons in staat om alle bestaande en toekomstige klanten meer resources en de meest up-to-date ERP-software – specifiek ontwikkeld voor de fashionbranche – te bieden, binnen een stabiele organisatie. Dit is voor de betrokken partijen een mooie stap richting de toekomst.”

 

Rembrandt Kuijpers vervolgt: “De eerste resultaten van de samenwerking zijn al zichtbaar. Bedrijven in de fashionbranche kunnen nu profiteren van een compleet nieuwe versie van de bewezen softwareoplossingen LS Retail (retail) en itSuitsFashion (groothandel). Beide oplossingen zijn binnenkort beschikbaar op Microsoft Dynamics NAV 2015 en kunnen bovendien als geïntegreerde oplossing worden aangeboden. Een unicum in Nederland. Bedrijven in de fashionbranche zijn hiermee volledig voorbereid op de uitdagingen die deze dynamische tijd met zich meebrengt.”

 

Focus op groei en productontwikkeling

Paul Jonker, voormalig CEO van it suits IT: “Voor it suits IT en itSuitsFashion als product is de overname een goede en belangrijke stap richting de toekomst. Het aantal ervaren fashion resources wordt stevig uitgebreid, het nieuwe management richt zich volledig op de Benelux en legt 100% focus op verdere groei, productontwikkeling en op de ondersteuning van ons huidige klantenbestand. Daarnaast maakt it suits IT nu onderdeel uit van een grote en sterke organisatie die stabiliteit en continuïteit nog eens extra waarborgt. Bestaande klanten kunnen nu en in de toekomst dus nog beter worden bediend.”

Voormalig it suits IT directeuren Paul Jonker en Klaas Nienhuis zullen zich gaan richten op een nieuw initiatief: Global Fashion Partners. Deze organisatie biedt (inter)nationaal de beste en meest innovatieve oplossingen voor ieder denkbaar proces in de fashionbranche en biedt tevens netwerkmogelijkheden voor besluitvormers in de fashionbranche.

 

Over TCOG

TCOG is ontstaan uit een samenwerking tussen ISM eCompany uit Nederland en The Concept Group uit België. ISM eCompany is een vooraanstaand e-commerce bureau dat met 300 e-commerceprofessionals de strategie, webshop ontwerp, webshop bouw en online marketing verzorgt voor (online) retailers als McGregor, Claudia Sträter, REV’IT en State of Art. The Concept Group België richt zich met ruim 50 specialisten op fashion retail- en groothandel automatisering en bedient klanten als Ten Beaufort (Banana Moon) en Red&Blue (o.a. SevenOneSeven).

 

TCOG combineert deze unieke krachten in een nieuwe onderneming. Met de integratie van it suits IT – en de eveneens op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde groothandelsoplossing itSuitsFashion – binnen TCOG wordt deze unieke expertise verder uitgebouwd.

Picture of Chiara

Chiara

Chiara werkt sinds 2013 als Marketing & Event Consultant voor TCOG. Zij is werkzaam vanuit het hoofdkantoor in Turnhout, België. Haar grafische achtergrond komt goed van pas in de veelzijdige marketing rol die zij bij TCOG uitoefent, en het is net dat wat haar job zo uitdagend maakt!

Meer nieuws

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.