Einde ondersteuning Windows 7

 

Nieuws Windows 7

Microsoft heeft begin dit jaar, meerbepaald op 14 januari, de ondersteuning voor Windows 7 stopgezet. Vanaf de oplevering in 2009 verklaarde Microsoft al om productondersteuning voor Windows 7 te leveren gedurende 10 jaar. Nu deze periode verlopen is, bevestigde Microsoft de ondersteuning dan ook te beëindigen. Hierdoor kan de focus meer gelegd worden op de ondersteuning van moderne technologieën, nieuwe ontwikkelingen en trends.

 

Wat betekent deze stopzetting voor u?

Werkt u nog met Windows 7 als besturingssysteem? Graag willen wij u wijzen op het feit dat hier geen beveiligingsupdates en software-updates meer voor beschikbaar zijn. Ook biedt Microsoft via haar klantenservice geen technische ondersteuning meer aan voor deze versie.

 

Wat kunt u hieraan doen?

Om u en uw gegevens beter te beveiligen, raden wij u aan te upgraden naar een modern besturingssysteem zoals Windows 10. Zo bent u zeker van de laatste beveiligingsupdates en werkt u met een betrouwbaar, veilig en sneller systeem.

 

Wat gebeurt er als ik Windows 7 blijf gebruiken?

Werken met Windows 7 zal nog steeds mogelijk zijn. Let wel, na de beëindiging van de ondersteuning vanuit Microsoft wordt het systeem kwetsbaar voor virussen en nemen beveiligingsrisico’s toe. Ons advies is dan ook om, mocht dit nog niet het geval zijn, te upgraden naar een modern besturingssysteem zoals Windows 10. Deze upgrade zal zich uiteindelijk terugverdienen in efficiënter beheer én veiligheidsincidenten voorkomen.

 

Vragen? Neem contact met ons op via [email protected].

Picture of Chiara

Chiara

Chiara werkt sinds 2013 als Marketing & Event Consultant voor TCOG. Zij is werkzaam vanuit het hoofdkantoor in Turnhout, België. Haar grafische achtergrond komt goed van pas in de veelzijdige marketing rol die zij bij TCOG uitoefent, en het is net dat wat haar job zo uitdagend maakt!

Meer nieuws

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.