Waarom wel of niet kiezen voor PIM als SaaS-oplossing?

 

Webinar Perfion

U erkent de noodzaak van de verwerking van nauwkeurige en actuele productgegevens, en u weet dat dergelijke voordelen kunnen worden gerealiseerd door de integratie van een Product Information Management (PIM)-systeem. U weet echter niet zeker of u gebruik moet maken van uw bestaande IT-infrastructuur of dat het verstandiger is om uw PIM in de cloud te hosten? Ontdek in deze blog de voor- en nadelen van deze twee keuzes.

 

 

PIM als SaaS versus On-premises software

On-premises PIM-integratie is van oudsher hetgeen het meest gekozen werd. In dergelijke gevallen wordt de PIM-technologie gekocht onder een licentie, voordat deze wordt geïnstalleerd en opgeslagen op de eigen servers van het bedrijf. De meeste organisaties beseffen ook dat een in-house PIM oplossing vraagt om in-house kennis.

 

De alternatieve en steeds populairder wordende optie is PIM als Software as a Service (SaaS)-oplossing. Hoewel er enige variatie is, afhankelijk van de interne infrastructuur van de klant, maakt deze veilige cloud optie evenveel toegankelijkheid en deelbaarheid van productgegevens mogelijk. Het geeft personeelsleden de mogelijkheid om productgegevens te raadplegen en in realtime samen te werken, onafhankelijk van waar men zich bevindt.

 

Uw bedrijfsbehoeften zouden een directe invloed moeten hebben op de keuze tussen on-premises of remote SaaS-oplossingen. Alvorens een definitieve beslissing te nemen, moet rekening worden gehouden met verschillende afwegingen die hiermee gepaard gaan.

 

Kostenefficiëntie

Bent u er zich van bewust dat een on-premises installatie over het algemeen heel wat verborgen kosten met zich meebrengt? Naast de voor de hand liggende softwarelicenties, moeten ook de kosten voor implementatie, aanpassing en onderhoud worden gedekt. De kosten voor het in dienst nemen en opleiden van gespecialiseerd IT-personeel zullen zeker enigszins variëren, afhankelijk van de omvang en structuur van uw interne systemen.

 

Wanneer u kiest voor een PIM SaaS-oplossing, wordt het grootste deel van de kosten verrekend als onderdeel van de abonnementskosten. Ook zullen er geen enorme kapitaaluitgaven gedaan moeten worden. Ook vraagt een PIM SaaS-oplossing minder inhoudelijke kennis van uw organisatie en hoeft u zich geen zorgen te maken over upgrades en onderhoud. U beschikt immers altijd over de laatste versie.

 

Toegankelijkheid

Als u niet kiest voor de op afstand toegankelijke SaaS-technologie, zult u ofwel medewerkers op locatie moeten laten werken, ofwel ondersteuning op afstand moeten regelen (eventueel via een VPN). Dit kan de mogelijkheid beperken om productinformatie buiten de normale werkuren bij te werken. Ook moet u rekening houden met extra kosten om VPN verbindingen tot stand te brengen.

 

PIM in de cloud biedt een optimale flexibiliteit bij het beheer van productgegevens. Dit komt doordat u vanop afstand medewerkers op een veilige manier toegang tot uw PIM-systeem kunt verstrekken.

 

Schaalbaarheid

Een van de belangrijkste nadelen van een on-premises PIM-systeem is de beperkte mogelijkheid om op- en af te schalen. Sommige on-premise installaties kunnen ook makkelijk worden opgeschaald, afhankelijk van de interne infrastructuur van de klant. Toch kan het nodig zijn de servers te upgraden als na verloop van tijd een hogere belasting moet worden ondersteund.

 

Cloud PIM-technologie schaalt bijzonder gemakkelijk, waarbij dynamische aanpassingen verzekerd zijn. Of u nu het aantal servers wilt verhogen, de grootte van de productgegevensomgevingen wilt wijzigen of de opslagcapaciteit wilt uitbreiden, het cloudgebaseerde systeem zal aan uw behoeften voldoen. U kunt alles aanpassen, van het PIM-platform tot de database. De mogelijkheden voor integraties en netwerkconfiguratie zijn eindeloos, of u nu voor een PIM SaaS of on-premise variant kiest.

 

De beste keuze voor uw bedrijf

We hopen dat deze blog de nodige opheldering heeft verschaft bij de keuze tussen on-premise en cloudgebaseerde PIM-systemen. Neem de tijd om het belang van de verschillende factoren tegen elkaar af te wegen en een definitieve keuze te maken die aansluit bij uw voorkeuren en IT-strategie.

 

We staan voor u klaar om gezamenlijk de juiste afweging te maken. Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

 

Zien hoe alle soorten productinformatie gemakkelijk en eenvoudig kunnen worden beheerd in alle talen met de Perfion PIM-oplossing?  Schrijf u dan in voor het Perfion webinar.

 

Bron: Perfion

Meer blogs

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.