Vijf trends voor succesvolle retailers

Retail trends

 

Retailers worden geconfronteerd met uitdagingen die hen dwingen tot een razendsnelle transformatie. Gelukkig zijn er kansen als u durft te veranderen.

 

5 trends die u als retailer kansen bieden

 

#1: Transformatie van fysieke winkels

Zoek naar nieuwe manieren om boeiende, gepersonaliseerde ervaringen te bieden die de customer journey verbeteren en de loyaliteit bevorderen.

 

#2: Betrek Gen Z

Gen Z vertegenwoordigt 40 procent van de wereldwijde retailmarkt. Als retailers de interesse van jongere doelgroepen willen behouden, zullen ze strategieën moeten ontwikkelen die aansluiten bij haar voorkeuren en die haar loyaliteit stimuleren.

 

#3: Technologie ter ondersteuning en behoud van medewerkers

Meer dan ooit moeten retailers technologie benutten die hun werknemers in staat stelt hun werklast te stroomlijnen en die hen toegang geeft tot de middelen die ze nodig hebben om efficiënt te werken.

 

#4: Duurzaam en ethisch verantwoord

Consumenten besteden meer dan ooit aandacht aan wat ze kopen en waar het vandaan komt. Retailers moeten transparanter worden over hun bronnen en inspelen op de bewuste consument.

 

#5: Technologie die kosten en risico’s vermindert

Het risico op cyberaanvallen en online bedreigingen blijft toenemen. Bedrijfscontinuïteit wordt een centraal aandachtspunt voor retailers. Ze hebben technologie nodig die de productiviteit verhoogt, snelheid garandeert, duidelijke bedrijfsinzichten biedt, risico’s beperkt en flexibiliteit biedt.

 

Klaar om uw bedrijf voor te bereiden op de toekomst? Download onze gratis whitepaper of vraag een gratis adviesgesprek aan.

 

Bron: De Tijd

Chiara

Chiara

Chiara werkt sinds 2013 als Marketing & Event Consultant voor TCOG. Zij is werkzaam vanuit het hoofdkantoor in Turnhout, België. Haar grafische achtergrond komt goed van pas in de veelzijdige marketing rol die zij bij TCOG uitoefent, en het is net dat wat haar job zo uitdagend maakt!

Meer blogs

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.