Succesvol een digitale transformatie leiden vraagt om nieuwe mindset

 

Digitale transformatie wordt vaak enkel Blog-Digital-transformationgeassocieerd met technologie. Toch moeten we deze transformatie anders bekijken dan de implementatie van ERP systemen. Digitale transformatie geeft u de kans om uw organisatie te herstructureren, de bedrijfsprocessen en de manier van samenwerken te moderniseren, uw producten en diensten te verbeteren en uw klanten centraal te stellen.

 

Consumenten hebben vandaag de dag meer macht dan ooit tevoren. De transparantie van het internet maakt het mogelijk om binnen enkele klikken over te stappen naar een andere leverancier die er voor hen op dat moment meer uitspringt. De verwachtingen van deze klanten liggen hoog. Doordat elke fout of slechte ervaring snel met de buitenwereld gecommuniceerd kan worden via sociale media en review websites, is de druk om een goede klantervaring te bieden nog hoger.

 

Moderniseer uw bedrijfsprocessen

Om een gezonde toekomst te waarborgen, is het voor bedrijven die hun klanten centraal stellen van cruciaal belang om de bedrijfsprocessen te moderniseren én de mindset van alle medewerkers op te frissen.

 

Digitale transformatie projecten brengen helaas ook enkele faalfactoren met zich mee, denk maar aan het overzetten van al uw bestaande bedrijfsprocessen, verouderde rapportages, vervuilde gegevens en het vasthouden aan een on-premise oplossing. Uw oude processen en traditionele mindset behouden na het omarmen van een modernisering van uw ERP systeem is het equivalent van oude wijn in nieuwe flessen. Vroeg of laat lopen bedrijven die voor dit scenario kiezen het risico tijd, budget en energie te verliezen.

 

Succes in digitale transformatie

Enkele van de cruciale elementen voor het bereiken van succes in digitale transformatie zijn een duidelijke visie, grote management betrokkenheid, voldoende tijd en budget voor organisatorische veranderingen én een goede communicatie.

 

Succes in digitale transformatie projecten begint bij het management, en niet op de IT-afdeling.

Heeft u de indruk dat digitale transformatie “gewoon een nieuw IT-project” is? Dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen! Uiteindelijk is het veel beter en goedkoper om nieuwe inzichten te verkrijgen voordat het project van start gaat.

 

Blog: 5 trends die nieuwe kansen bieden

Om toekomstbestendig te zijn en een stap voor te zijn op uw concurrenten, moet u zich razendsnel aanpassen. De meest flexibele spelers blijven overeind. In deze blog beschrijven we 5 trends die nieuwe uitdagingen en kansen bieden in deze onzekere tijden.

 

Wilt u weten hoe u snel kunt inspelen op de veranderende behoeften van de consument? Neem contact met ons op via [email protected] of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Picture of Chiara

Chiara

Chiara werkt sinds 2013 als Marketing & Event Consultant voor TCOG. Zij is werkzaam vanuit het hoofdkantoor in Turnhout, België. Haar grafische achtergrond komt goed van pas in de veelzijdige marketing rol die zij bij TCOG uitoefent, en het is net dat wat haar job zo uitdagend maakt!

Meer blogs

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.