Stap over naar een platformaanpak voor uw ERP systeem

 

Blog-ERP

Waarom kiezen uw klanten voor u? Omdat u een perfect product of een vlekkeloze dienst levert, met een uitstekende klantenservice en een zorgeloze gebruikservaring.

 

Alleen loopt het daar wel eens fout. ‘Bedrijven moeten afstappen van hun standalone ERP systeem en transformeren naar een platformbenadering’, vindt Francis Adams, CEO & Managing Partner van TCOG.

 

 

 

Microsoft Dynamics 365

Als Microsoft Gold ERP Partner werkt TCOG met Microsoft Dynamics 365, een suite van moderne en innovatieve ERP en CRM software. ‘Dat is dé oplossing voor wie een klantgerichte organisatie wil worden. Traditioneel bestaat de IT-architectuur in organisaties uit meerdere softwareoplossingen, en dat werkt prima als uw medewerkers maar één van die subsystemen gebruikt, legt Francis uit. ‘Alleen is de realiteit anders: uw medewerkers werken elke dag met vele van deze oplossingen. Bovendien ervaren ook uw klanten problemen door die mix van systemen’, vult Francis aan.

 

Een van de oplossingen die men vroeger vaak gebruikte: verschillende systemen per divisie installeren. ‘De Enterprise Resource Planning (ERP) oplossingen helpen dan om de backendprocessen van de organisatie te beheren, terwijl de Customer Relationship Management (CRM) oplossingen de frontend afdekken, en gericht zijn op uw huidige en potentiële klanten’, legt Francis uit. ‘Maar vaak zijn de integratie en de afstemming tussen frontoffice en backoffice niet goed geregeld. Dat is frustrerend voor uw medewerkers, maar het is vooral ook frustrerend voor uw klanten. En het blijft natuurlijk niet beperkt tot alleen het ERP systeem. Denk ook aan de integratie met officetools, het kassasysteem (POS), documentmanagementsysteem of de webshop’, concludeert Francis.

 

Wilt u een klantgerichte organisatie worden? Streeft u naar succes in uw digitale transformatie-initiatieven? Dan doet u er goed aan om af te stappen van uw huidige standalone ERP systeem en naar een platform benadering te transformeren. TCOG helpt u graag bij de implementatie van uw project. Vraag nu een gratis adviesgesprek aan!

 

Bron: De Tijd

Chiara

Chiara

Chiara werkt sinds 2013 als Marketing & Event Consultant voor TCOG. Zij is werkzaam vanuit het hoofdkantoor in Turnhout, België. Haar grafische achtergrond komt goed van pas in de veelzijdige marketing rol die zij bij TCOG uitoefent, en het is net dat wat haar job zo uitdagend maakt!

Meer blogs

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.