Voorkom hoge kosten met nieuwe bedrijfssoftware

 

Blog-moderniseer-uw-bedrijfssoftware

Veel organisaties maken nog steeds gebruik van verouderde, niet geïntegreerde, softwareoplossingen. Deze manier van werken brengt inefficiënties en hoge kosten met zich mee. Komt dit u bekend voor? Wellicht is het dan nu tijd om een modernisering van uw bedrijfssoftware te overwegen.

 

Waarom stellen bedrijven de modernisering van hun bedrijfssoftware uit? Vaak zien bedrijven op tegen de complexiteit en de inspanning die een nieuw ERP systeem met zich meebrengt. Nochtans kunnen we stellen dat bedrijfssoftware en procesautomatisering het hart en het brein zijn van organisatorische productiviteit, effectiviteit en succes.

 

Impact verouderde software

De vraag die u zichzelf moet stellen is wat de zakelijke impact van het werken met verouderde bedrijfssoftware is. Hoewel de lijst met gevolgen veel langer is, hebben we een aantal problemen geselecteerd die een ernstige materiële impact op uw bedrijf kunnen hebben:

 

  • Het behouden van de hoge Total Cost of Ownership (TCO). Deze TCO behoort onvermijdelijk bij het gebruik van on-premise softwareoplossingen op basis van eigen server hardware.
  • Kosten van slecht of niet functionerende business processen die hoog oplopen. De afname van tevredenheid bij uw klanten en medewerkers is hier een logisch gevolg van. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot het verlies van klanten en het vertrek van medewerkers.
  • Een uitgestelde modernisering maakt uw bedrijf afhankelijk. De kennis van uw senior werknemers is van groot belang wanneer u vasthoudt aan uw oude ERP systeem. U dient er rekening mee te houden dat deze werknemers vroeg of laat het bedrijf zullen verlaten vanwege pensioen. Dit maakt u afhankelijk van uw werknemers.
  • Het mislopen van de voortdurende innovatie. Het belangrijkste probleem is wellicht het mislopen van innovatie die we in cloudgebaseerde oplossingen zien. TCOG werkt met de moderne cloudtechnologie Microsoft Azure, het cloud computing-platform van Microsoft. Werkt u nog steeds met on-premise oplossingen? Dan zal de beschikbaarheid van nieuwe functionaliteit en innovatie vertragen.

De noodzaak van selectiestappen

Het moderniseren van uw ERP software vereist een serieuze investering, maar doorgaan met het gebruiken van verouderde softwareoplossingen kan u op termijn een berg geld kosten! Hoewel het al te vaak over het hoofd wordt gezien, zijn voorbereidende selectiestappen noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de beslissing om uw bedrijfssoftware te vernieuwen wordt genomen op basis van empirische gegevens en pagmatische criteria.

 

Whitepaper: 7 retail management software selectiefouten

In onze whitepaper ‘7 retail management software selectiefouten die mislukking voorspellen’ wordt er dieper ingegaan op vaak gemaakte fouten die gemaakt worden tijdens het selectieproces van bedrijfssoftware. Download hier onze gratis whitepaper!

 

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze in bedrijfssoftware? Neem contact met ons op via [email protected] of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Picture of Chiara

Chiara

Chiara werkt sinds 2013 als Marketing & Event Consultant voor TCOG. Zij is werkzaam vanuit het hoofdkantoor in Turnhout, België. Haar grafische achtergrond komt goed van pas in de veelzijdige marketing rol die zij bij TCOG uitoefent, en het is net dat wat haar job zo uitdagend maakt!

Meer blogs

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.