Waarom Microsoft Dynamics 365 BC SaaS ideaal is voor grote bedrijven 

 

Image microsoft 365 business central

 

Software as a service (SaaS) is als model volledig ingeburgerd binnen de computerwereld. Bedrijven betalen een abonnement voor cloudgebaseerde software en applicaties op basis van hun gebruik, aantal licenties, opslagvereisten, enzovoort.

 

De beginperiode van de cloudgebaseerde technologie op de markt, ging gepaard met de algemene opinie dat deze meer geschikt was voor kleine en middelgrote bedrijven die aanloopkosten wilden beperken. Grotere bedrijven hielden het meestal bij traditionele on-premise software, die volgens velen meer controle, meer functionaliteit en volledige aanpasbaarheid bood. Maar tijden veranderen, en technologie staat niet stil.

 

Microsoft Dynamics 365 Business Central, Microsofts populaire business enterprise resource planning (ERP) in de cloud, is nu ook geschikt voor grotere installaties. Tijdens de laatste jaarlijkse Directions-conferentie gaven Microsoft-software engineer Rayner Vaz en architect Christian Heide Damm meer uitleg over de investeringen en prestatieverbeteringen van Microsoft. Vandaag de dag stelt Business Central geen harde limiet op het aantal gebruikers, sessies, transacties of de grootte van de database. Hierdoor is het ideaal voor bedrijven van verschillende grootte, waaronder die met veel gebruikers, grote databases en een groot aantal invoer- en verkooporders.

 

Onderzoek ondersteunt deze beweringen. Uit het Forrester-rapport “The Total Economic Impact of Microsoft Dynamics 365 Business Central” blijkt dat bedrijven die Business Central gebruiken met succes hun operationele efficiëntie hebben versterkt, kosten hebben vermeden en hun implementaties comfortabel hebben kunnen schalen. Deze groei was mogelijk dankzij de flexibiliteit die de cloud hen bood. Maak belangrijke informatie vooraf kenbaar. Voordat online shoppers ook maar één artikel aan hun winkelwagentje hebben toegevoegd, moeten zij op de hoogte zijn van verzendprijzen en levertijden, maar ook van bijvoorbeeld leveringsbeperkingen. Zo voorkomt u onaangename verrassingen tijdens het afrekenproces, wat geldt als één van de meest kritieke momenten bij een shoppingtransactie. Zorg er dus voor dat alle fasen van het proces duidelijk zijn en maak kenbaar wat er nog moet gebeuren, bijvoorbeeld met een voortgangsbalk.

 

Nog steeds niet overtuigd of SaaS geschikt is voor uw bedrijf? Hier zijn drie redenen die u zullen helpen de juiste beslissing te nemen.

 

 

1. Betrouwbare schaalbaarheid 

Microsoft heeft Business Central opgesteld zodat u zoveel gebruikers als nodig kan toevoegen.Er is werkelijk geen limiet aan uw groei. Elke BC cloud instance wordt geleverd met 80 GB database opslag, wat volgens Microsoft meer dan voldoende is voor de meeste organisaties. Indien uw bedrijf meer opslagcapaciteit nodig heeft, kunt u die toevoegen.

 

Om ervoor te zorgen dat Business Central robuust en schaalbaar genoeg blijft voor zelfs de grootste bedrijven, gaat Microsoft continue op zoek naar prestatieverbeteringen. Nieuwere functies zoals SQL Compressie – een techniek die ook bij andere Microsoft Dynamics 365 clouddiensten wordt gebruikt – helpen zowel de databasegrootte te verkleinen als de prestaties te verbeteren. De service functionaliteit houdt onverwachte database groei bij, zodat klanten problemen in een vroeg stadium kunnen opmerken en onverwacht en onnodig opslag gebruik kunnen voorkomen. De Business Central admin dashboards helpen klanten bij het beheren en plannen van hun opslagkosten op een continue basis met totale zichtbaarheid van opslag gebruik. Zo heeft u altijd zicht op uw gebruik en de kosten hiervan. 

 

In het rapport van Forrester noemde bijna elke Business Central-gebruiker de voordelen van de mogelijkheid om gebruikers en licentietypen te schalen voor hun huidige bedrijfsbehoeften. Tijdens periodes van snelle groei, of bij turbulente tijden zoals de pandemie, waren de organisaties in staat om hun ERP-middelen te provisioneren en kosten te besparen.

 

2. Wees productief 

Business Central is een cloud-first oplossing dat gebruikers de vrijheid geeft snel te kunnen handelen. In de afgelopen jaren kwamen enkele grotere bedrijven in de knel. Dit door de snelle veranderingen die ze moesten doorvoeren in hun bedrijf – bijvoorbeeld door een nieuwe strategie uit te werken die afstandswerk faciliteerde. Bedrijven die reeds in de cloud werkten, waren veel beter voorbereid voor deze omschakeling.

 

Forrester voorspelt dat bedrijven die investeren in technologieën die afstandswerk en digitale samenwerking mogelijk maken, uiteindelijk een concurrentievoordeel zullen behalen via een meer betrokken personeelsbestand. In het rapport merkten Business Central-gebruikers op dat hun overstap naar afstandswerk werd vergemakkelijkt. Dit zou in hun eerdere on-premise ERP-implementaties onmogelijk zijn geweest.

 

Business Central stelt u in staat vanaf ieder apparaat en elke locatie veilig te werken. Hierdoor kunnen grote bedrijven concurreren met kleinere en meer wendbare tegenhangers. De SaaS-oplossing biedt werknemers flexibiliteit en geeft grote bedrijven de mogelijkheid productiviteit te verhogen.

 

3. Bescherm uw bedrijf met de beste beveiliging

Microsoft neemt cloudbeveiliging en compliance zeer serieus. Zo investeren ze jaarlijks ongeveer 1 miljard dollar in cloudbeveiliging. Hierdoor worden de cloud beveiligingsdiensten voortdurend verbeterd, van gegevensversleuteling en geautomatiseerde detectie van bedreigingen tot identiteits isolatie en just-in-time toegang.

 

“Enkele jaren geleden startten de meeste gesprekken met mijn klanten met de volgende bezorgdheid: ‘Ik kan niet naar een cloudomgeving overstappen vanwege beveiligingsredenen”, aldus Julia White, corporate vice president voor Azure en security van Microsoft. “Vandaag krijg ik steeds vaker klanten die me vertellen: ‘Ik moet overstappen naar een cloudomgeving nét omwille van beveiliging.”

 

Met Business Central kunt u profiteren van de volledige beveiligingsinfrastructuur die de Microsoft-cloud aan alle gebruikers biedt, zonder zelf op te draaien voor de kosten en complexiteit. De ingebouwde functies zorgen ervoor dat alle gegevens automatisch worden geback-upt en veilig worden opgeslagen. Zo worden ze beschermd tegen alle nieuwe en toekomstige bedreigingen door enkele van de beste cyberbeveiligingsexperts in de branche.

 

Het is om al deze redenen dat duizenden retail- en horeca bedrijven hun bedrijf toevertrouwen aan LS Central, de SaaS unified commerce-oplossing die Business Central uitbreidt met retail- en foodservice-functionaliteit.

Wil u meer informatie over de voordelen van de cloud voor uw bedrijf of een persoonlijke demonstratie van LS Central? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Foto van Chiara

Chiara

Chiara werkt sinds 2013 als Marketing & Event Consultant voor TCOG. Zij is werkzaam vanuit het hoofdkantoor in Turnhout, België. Haar grafische achtergrond komt goed van pas in de veelzijdige marketing rol die zij bij TCOG uitoefent, en het is net dat wat haar job zo uitdagend maakt!

Meer blogs

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.