Microsoft verbetert Dynamics 365 Business Central voortdurend

 

Blog D365 verbetering

In april bracht Microsoft de nieuwe versie uit van haar succesvolle cloud ERP oplossing, Dynamics 365 Business Central. Microsoft publiceert elke 6 maanden nieuwe versies en de hoeveelheid aan innovatie neemt met elke nieuwe release verder toe. Het gaat niet alleen om verbeteringen in het ERP systeem zelf, maar ook om de integratie en samenhang met omliggende oplossingen zoals Microsoft Outlook en Microsoft Teams. Als Microsoft Gold ERP Partner, draagt TCOG graag bij aan de voortdurende verbetering van Business Central.

 

Alles-in-één bedrijfsoplossing

Dynamics 365 Business Central is een alles-in-één bedrijfsoplossing van Microsoft die is ontworpen en geoptimaliseerd voor kleine en middelgrote organisaties. In april 2021 overschreed Business Central het aantal van 15.000 klanten wereldwijd. De oplossing groeit in snel tempo en telt momenteel meer dan 1.000 nieuwe klanten per maand.

 

Cloud ERP

Sinds de start van Microsoft in de cloud ERP wereld heeft het bedrijf haar versie- en releasebeleid gewijzigd. Traditioneel lanceerde Microsoft elke twee jaar een nieuwe grote versie van haar onpremise ERP en CRM oplossingen. In de afgelopen jaren veranderde dat eerst naar een jaarlijkse basis en uiteindelijk naar het halfjaarlijkse schema dat momenteel de standaard in de cloud wereld is. Wat echter geenszins standaard is, is de mate van innovatie die Microsoft in haar nieuwe versies publiceert.

 

Op basis van haar enorme Research & Development budgetten kan Microsoft het zich veroorloven om grote aantallen developers gelijktijdig aan de verdere verbetering van haar business-oplossingen te laten werken. Dit komt tot uiting in een continue stroom van innovaties, vaak met een veel groter volume en meer zakelijke impact dan haar directe concurrenten. Deze innovaties zijn niet beperkt tot het ERP domein alleen, maar zijn ook steeds vaker te vinden in de integratie met omringende producten zoals Outlook en Teams.

 

Integratie met Microsoft Teams

Nu de meeste organisaties hun personeel van thuis uit laten werken is vooral de verbeterde integratie met Microsoft Teams van groot belang. Het is duidelijk een enorm voordeel dat Microsoft niet alleen een leverancier is voor zakelijke toepassingen, maar ook een leidende positie heeft in kantoorautomatisering met Outlook en in samenwerkingstools zoals Teams. De diepgaande integratie tussen Business Central en Teams is vanaf de tekentafel opgebouwd, wat voor de Microsoft Dynamics 365 klanten een enorme waarde oplevert.

 

Om haar Dynamics 365 oplossingen voortdurend te verbeteren, implementeerde Microsoft enkele jaren geleden een zogenaamde ‘feedback-loop’. Ook bevorderde het bedrijf deze nieuwe manier van werken in de markt. Deze structuur stelt haar duizenden implementatiepartners en haar tienduizenden eindgebruikers wereldwijd in staat om eenvoudig en transparant productverbeteringen voor te stellen. In het verleden was de development afdeling in een soort van ivoren toren verborgen, en was het moeilijk om daar nieuwe ideeën geaccepteerd te krijgen. Tegenwoordig controleren de productmanagers van Microsoft deze feedback loops dagelijks. En met elke nieuwe productrelease rapporteren ze een snel groeiend aantal ideeën van partners en klanten die als onderdeel van de oplossing worden opgenomen. Dit is een geweldige manier om Business Central verder te laten uitgroeien tot het beste ERP systeem ter wereld!

 

Webinar: Upgrade naar Business Central

U werkt nog op een ‘oude’ versie van Dynamics NAV en denkt erover na om over te stappen naar Business Central? Herbekijk onze webinar ‘Wat levert een upgrade naar Business Central u op?’ of vraag een gratis adviesgesprek aan en wij staan u graag te woord.

Meer blogs

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.