7 voordelen van een cloudgebaseerde ERP oplossing

 

Blog 7 voordelen cloud

In tijden van crisis en toegenomen concurrentie vormt de digitale wendbaarheid van een bedrijf de sleutel tot succes.

 

Marktonderzoeksbureau IDC ontdekte dat de werkelijke marktprestaties in 2020 sterker waren dan voorspeld. Zij schrijven dit succes vooral toe aan cloud computing. Bedrijven die hun IT in de cloud laten draaien, zijn beter in staat om snel te acteren en nieuwe vereisten te ondersteunen, zoals werken op afstand of verkoop via e-commerce.

 

Nu meer retailers erkennen dat de cloud een cruciale rol speelt bij het versnellen van de transformatie, volgen hier 7 voordelen van de positieve veranderingen die een retailbedrijf ervaart door over te stappen naar de cloud met hun ERP oplossing – bijvoorbeeld door over te stappen van een oude on-premise versie van LS Central naar LS Central op Microsoft Dynamics 365 Business Central.

 

Krijg betrouwbare, realtime gegevens 

Wanneer het retailmanagementsysteem in de cloud draait, heeft uw hele team toegang tot de realtime bedrijfsgegevens die ze nodig hebben, zelfs als ze op afstand werken. De cloud maakt het eenvoudig om gegevens, rapporten en dashboards direct te delen, zodat elke werknemer in uw bedrijf actie kan ondernemen precies wanneer dat nodig is.

 

Geen zorgen over beveiliging

Wanneer uw software in de cloud draait, verschuiven alle beveiligingsverplichtingen van uw in-house team naar de cloudprovider. Met andere woorden, u hoeft zich geen zorgen meer te maken over gegevenswetgeving, beveiligingsprotocollen, privacyvereisten en het bijhouden van de nieuwste bedreigingen – iemand anders regelt het voor u.

 

Bespaar op kosten en tijd om IT te beheren

Wanneer uw IT on-premise (op locatie) draait, beginnen uw servers en hardware voor gegevensopslag op een gegeven moment te verouderen. De volgende keer dat dit voorvalt, staat u even stil bij de vraag: moet ik investeren in de vervanging ervan? Of moet ik overstappen naar de cloud, zodat ik me nooit meer zorgen hoef te maken over het intern beheren en onderhouden van servers? Daarnaast verlaagt het de implementatiekosten aanzienlijk.

 

Beweeg snel en blijf trends & concurrenten voor

In een traditionele IT-omgeving kan het toevoegen van nieuwe functionaliteiten maanden duren. In de tussentijd lopen bedrijven het risico hun concurrentiepositie te verliezen. Om trends en consumentengedrag de baas te blijven, moeten retailers gegevens in realtime kunnen zien en analyseren, snel plannen kunnen activeren en bedrijfskritische applicaties of innovatieve technologie kunnen inzetten met minimale voorbereidingstijd.

 

Voeg intelligentie toe en creëer inzichten

Eén van de grootste voordelen van de overstap naar de cloud is de mogelijkheid om te profiteren van geavanceerde rekenkracht. Bedrijven kunnen gebruikmaken van Artificial Intelligence (AI) en machine learning (ML)-ondersteunde technologie die hen kan helpen hun bedrijfsgegevens beter te begrijpen, de productiviteit te verbeteren, slimmere beslissingen te nemen, personalisatie te verbeteren en het concurrentievermogen te vergroten. In de cloud worden geavanceerde inzichten zeer toegankelijk voor elk bedrijf.

 

De apotheken van Walgreens Boots Alliance (WBA) bedienen elke dag miljoenen klanten. Om hun gegevens beter te gebruiken en hun klanten beter te begrijpen, stapte WBA over naar de Microsoft Azure cloud. “Nu we in de “cloud” zitten, kunnen we profiteren van de cloud-native tools die Microsoft heeft gebouwd, zoals Power BI, om het datagedreven bedrijf te zijn dat we altijd al wilden zijn”, zegt Dan Regalado, Vice President van Global Technology Transformation en Strategic Partnerships bij WBA. Microsoft Azure Machine Learning helpt het bedrijf inzicht te krijgen in de details van hoe klanten het loyaliteitsprogramma gebruiken, terwijl Azure Bot Services worden gebruikt om 24/7 virtuele gezondheidszorg service en antwoorden te bieden aan klanten.

 

Eenvoudig schalen

Sommige retailers willen niet van hun on-premise IT-omgeving afstappen zolang die nog werkt. Maar wat betekent “werken”? Ondersteunt uw verouderde IT echt uw groeiambities? Als u bijvoorbeeld wilt uitbreiden naar nieuwe regio’s of landen, hoeveel tijd en geld zult u dan moeten investeren?

 

Zorg voor bedrijfscontinuïteit

Slechte connectiviteit vormt een veelvoorkomende blokkade voor retailers die overwegen hun ERP en POS naar de cloud te verplaatsen. Ze zijn bang dat als het internet uitvalt, ze niet kunnen verkopen en misschien klanten verliezen.

 

Zij hoeven zich geen zorgen te maken. Hoewel het waar is dat veel cloudgebaseerde retail POS niet werken zonder een internetverbinding, werkt de POS bij LS Central ook in offline modus. Dit betekent dat de onderneming altijd operationeel kan zijn, producten kan verkopen en klanten kan bedienen, zelfs wanneer er geen netwerk is.

 

Wacht niet langer en zet de stap

Nu LS Central in verschillende regio’s over de hele wereld online beschikbaar is, is dit hét perfecte moment om een SaaS retailoplossing te overwegen die draait op de zeer betrouwbare Microsoft cloud. Neem contact met ons op, wij kunnen u helpen uw on-premise oplossing snel naar de cloud over te brengen en u te ondersteunen bij uw overgang naar de retailtechnologie van morgen.

 

Bron: LS Retail

 

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.