5 slimme toetsencombinaties in Microsoft Teams

 

Blog toetsencombinaties Teams

We horen en zien dat steeds meer van onze klanten hun draai hebben gevonden in het gebruik van Microsoft Teams en het als een erg efficïente tool ervaren. Het merendeel geeft ook aan Teams zeker te blijven gebruiken in de toekomst.

 

In deze blog delen we dan ook graag een vijftal van onze favoriete commando’s of snelkoppelingen die het gebruik van Microsoft Teams nog eenvoudiger maken en u direct leiden naar veelgebruikte taken in Teams.

 

 

Handige snelkoppelingen in Teams

 

Snel dingen terugvinden in Teams

U wilt uiteraard zo snel mogelijk dingen kunnen terugvinden in uw Teams omgeving. Teams beschrijft dit commando als Ctrl + E, de “Ga zoeken” functionaliteit, maar eigenlijk doet deze toetsencombi niets meer dan u naar de bovenkant van de pagina brengen. Toch kunt u ook op andere manieren zoeken door de toetsencombinatie Ctrl+/(Control Key plus de forward slash) te gebruiken en vanaf daar een zoekopdracht in te geven.

 

Snel de aandacht trekken

Om ervoor te zorgen dat u de aandacht trekt van iemand in het kanaal of ervoor wilt zorgen dat diegene de informatie niet mist, maakt u gebruik van @ voor de naam van de persoon die u wilt aanspreken. Zo zorgt u ervoor dat deze persoon op de hoogte gebracht wordt.

 

Video, audio en onscherpte combi’s

Tijdens vergaderingen kan het handig zijn om gebruik te maken van de handige toetsenbordcombinaties gemaakt voor video, audio en onscherpte. De commando’s zijn:

  • Ctrl+Shift+O om uw camera in- en uit te schakelen.
  • Ctrl+Shift+M om uzelf (en anderen qua microfoonbereik) te dempen.
  • Ctrl+Shift+P voor die achtergrond-onscherpte look. Probeer het zeker eens uit!

Waar zijn mijn bestanden?

Om snel bij uw bestanden te komen, drukt u op Ctrl+6. U krijgt uw meest recente bestanden, Teams bestanden en downloads naast uw OneDrive te zien.

 

Eenvoudig in- en uitzoomen

Om op een snelle manier in te zoomen, drukt u op Ctrl+= (Controle plus het gelijkheidsteken). Om terug te zoomen, drukt u op Ctrl+- (Controle plus het minteken).

 

Om de sneltoetsen in Teams terug te vinden, klikt u op uw profielfoto rechtsboven, vervolgens ziet u deze terug in het menu of klik “/keys” in het zoekveld bovenaan in Teams om nog sneller toegang te krijgen.

 

We hopen dat we u met bovenstaande sneltoetscombinaties weer wat hebben bijgeleerd over het gebruik van Microsoft Teams. Heeft u toch nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected].

Foto van Chiara

Chiara

Chiara werkt sinds 2013 als Marketing & Event Consultant voor TCOG. Zij is werkzaam vanuit het hoofdkantoor in Turnhout, België. Haar grafische achtergrond komt goed van pas in de veelzijdige marketing rol die zij bij TCOG uitoefent, en het is net dat wat haar job zo uitdagend maakt!

Meer blogs

Onze socials

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en trends van IT oplossingen?

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.