Perfion

Beheer al uw productgegevens vanaf één locatie

Een goed PIM-systeem geeft uw bedrijf een ”Single Source of Truth”. Een centraal systeem dat u toegang geeft tot alle productinformatie van uw bedrijf, en u garandeert dat deze gegevens betrouwbaar zijn. In het PIM-systeem verzamelt u alle productgegevens, voorziet ze van extra informatie en verspreidt ze snel en efficiënt op alle kanalen. Het PIM-systeem is geïntegreerd in de andere systemen van het bedrijf. Het bevindt zich tussen de bronnen van productinformatie aan de ene kant (ERP, PLM, etc.) en de externe kanalen voor het verspreiden van informatie aan de andere kant (webshop, CMS, etc.).

Kortere 'time-to-market'

PIM optimaliseert de ’time-to-market’ door het traject van het product te stroomlijnen: van ontwikkeling naar productie.

TCOG USP appelblauw 02

Minder fouten

Een PIM-systeem elimineert de fouten door de Excel-sheets te vervangen door een centrale database.

TCOG USP appelblauw 03

Betere efficiëntie

Als u uw gegevens in een PIM-systeem structureert, hoeft u niet steeds heen en weer te gaan tussen de verschillende afdelingen.

PIM maakt e-commerce eenvoudiger

PIM wordt vaak in één adem genoemd met e-commerce en daar is een goede reden voor. Als een bedrijf een online winkel bij de overige verkoopkanalen van het bedrijf voegt, wordt de marketing meteen ingewikkelder en veeleisender. E-commerce vereist het digitaal uitwisselen van informatie en daardoor is PIM relevant.

 

Denkt u erover om in een PIM-systeem te investeren, dan zijn er een aantal vragen die u moet beantwoorden voordat u het voor u juiste systeem kunt kiezen.

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.