Het belang van goede ERP software

De wereld verandert voortdurend, toch merken we dat veel bedrijven vaak achterblijven. Goede ERP software is vandaag de dag van cruciaal belang om de toekomst van uw organisatie te kunnen waarborgen. Om tijd en geld te besparen, is het belangrijk dat de software van uw voorraadbeheersysteem communiceert met uw Point of Sale (POS), uw e-commerce of uw boekhouding. Een platformaanpak voor uw ERP systeem is hiervoor dé oplossing.


Wat is ERP software?

Een Enterprise Resource Planning (ERP) software systeem is een softwareoplossing die wordt geïmplementeerd in het hele bedrijf om de gegevensstroom te optimaliseren en bedrijfsprocessen te vergemakkelijken in de hele organisatie. Dankzij de implementatie van een kwaliteitsvol ERP systeem, bent u in staat om de activiteiten in uw bedrijf te stroomlijnen, kosten te verlagen, de productiviteit te verhogen en een betere algehele klantervaring te leveren.


Product- en voorraadbeheer

Uw ERP systeem maakt backoffice werk een fluitje van een cent door het vereenvoudigen van de processen met betrekking tot het toevoegen, categoriseren en groeperen van nieuwe artikelen, het implementeren van speciale aanbiedingscampagnes, het tellen van de voorraad, het aanvullen van de voorraad en nog veel meer. De ERP software kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw bedrijf.


Personeelsbeheer

Met een uitgebreide softwareoplossing kunt u eenvoudig uw personeelsroosters beheren, toezicht houden op werkroosters en uw personeelskosten onder controle houden. De ERP software kan automatisch verkoopcommissies berekenen en helpt verliezen te voorkomen door verdachte activiteiten in uw Point of Sale (POS) transacties te detecteren.


Gepersonaliseerde klantenservice

Een ERP systeem kan klantgegevens verzamelen, waardoor u waardevolle inzichten krijgt in de koopgewoonten van uw klanten. U kunt deze gegevens vervolgens op basis van hun eerdere aankopen gebruiken om speciale aanbiedingen te maken die zijn afgestemd op hun smaak en voorkeuren. U kunt met ERP software ook een loyaliteitsprogramma aanbieden om vaste klanten te belonen.


ERP software in de cloud

In het verleden waren de meeste ERP software systemen on-premises, wat wil zeggen dat deze gehost werden op in-house servers. Hierbij was het interne IT-team van het bedrijf verantwoordelijk voor onder andere systeemupdates, onderhoud en beveiliging.

Vandaag de dag bevinden ERP systemen zich massaal in de cloud. Cloud-gebaseerde ERP software (ook wel SaaS ERP, “Software as a Service”) heeft verschillende voordelen ten opzichte van het traditionele systeem:


  • De software wordt automatisch bijgewerkt door Microsoft. SaaS ERP garandeert dat u altijd automatisch op de laatste versie zit, met alle functionaliteit die daarbij hoort.
  • Microsoft zorgt voor beveiliging en naleving van wettelijke eisen.
  • De kosten verminderen: er is geen behoefte aan hardware en servers, en de kosten voor de exploitatie en het onderhoud van het systeem zijn inbegrepen in de abonnementsprijs.
  • Het is eenvoudiger om nieuwe functionaliteiten toe te voegen of extra applicaties te implementeren.

Naadloze integratie tussen ERP software en POS

Zit u in de retail? Dan is het voor u van het grootste belang om een ERP systeem te kiezen dat naadloos geïntegreerd is met uw POS oplossing. Uw ERP en Point of Sale systemen moeten kunnen communiceren zonder onderbrekingen en vertragingen, anders riskeert u fouten en veel tijdverlies door het op elkaar afstemmen van gegevens.


Point of Sale (POS) is de naam voor de nieuwe generatie kassa’s. In tegenstelling tot de oude kassa’s zijn POS elektronisch en kunnen ze veel meer dan alleen verkopen verwerken. Zo kunnen ze ook verschillende soorten betalingsformulieren verwerken, bestellingen van klanten registreren en bijhouden, speciale promoties ondersteunen zoals ‘koop-één-krijg-één’ aanbiedingen, verbinding maken met andere systemen en de voorraad beheren en bijwerken. Een moderne POS biedt u niet alleen een meer geïntegreerde manier om hun bedrijf te beheren, maar ook een groot aantal hulpmiddelen om klanten een betere en snellere service te bieden.


POS-terminals kunnen stationair zijn, op een vaste kassa, of draaien op mobiele apparaten en tablets. Met een mobiele POS kunnen retailers hun personeel in staat stellen klanten te bedienen, productinformatie op te zoeken en zelfs transacties af te ronden overal in de winkel. Mobiele POS zijn vooral nuttig in grote winkels waar de verkoopmedewerkers grote afstanden moeten afleggen.


Conclusie belang ERP software

Een ERP software systeem biedt onovertroffen mogelijkheden voor efficiëntie, gegevensrapportage en analyse. U kunt meten en bijhouden hoe u presteert ten opzichte van uw KPI’s (Key Performance Indicators), manieren ontdekken om de winstgevendheid te verbeteren en bijhouden hoe goed uw bedrijf bezig is – allemaal realtime.


Ieder goed draaiend bedrijf vereist een sterke basis. Bij TCOG start deze met de implementatie van bedrijfsmanagement oplossing Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen Dynamics NAV). Microsoft ontwikkelt Dynamics 365 Business Central in de breedte, wat een complete set aan functionaliteit in één geïntegreerd ERP systeem oplevert.


Wilt u digitaal transformeren en uw bedrijfsprocessen efficiënter inrichten? Om snel te kunnen schakelen en perfect in te kunnen spelen op de steeds veranderende markt, is goede bedrijfssoftware onmisbaar. Als Golden Partner van Microsoft, is TCOG hét aanspreekpunt voor al uw vragen rond ERP software. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.