Het belang van efficiënte ERP software

In een wereld die voortdurend evolueert, is het cruciaal voor bedrijven om bij te blijven. Het implementeren van een hoogwaardig ERP systeem is dan ook van groot belang om de toekomst van uw organisatie te waarborgen. Een naadloze integratie tussen uw voorraadbeheersysteem, Point of Sale (POS)e-commerce en boekhouding is essentieel voor het besparen van tijd en geld. Een platformgerichte benadering van uw ERP systeem biedt de oplossing.

 

Wat is ERP software?

Een Enterprise Resource Planning (ERP) software systeem is een softwareoplossing die wordt geïmplementeerd in het hele bedrijf om de gegevensstroom te optimaliseren en bedrijfsprocessen te vergemakkelijken in de hele organisatie. Dankzij de implementatie van een kwaliteitsvol ERP systeem, bent u in staat om de activiteiten in uw bedrijf te stroomlijnen, kosten te verlagen, de productiviteit te verhogen en een betere algehele klantervaring te leveren.

 

Voorraad- en productbeheer

Met een geavanceerd ERP systeem wordt het beheer van voorraad en producten eenvoudiger. Processen zoals toevoegen, categoriseren en groeperen van nieuwe items worden gestroomlijnd. Bovendien kunt u speciale aanbiedingen implementeren en voorraadniveaus monitoren en aanvullen. De flexibiliteit van het software erp systeem maakt aanpassingen mogelijk aan de specifieke behoeften van uw bedrijf.

 

Personeelsbeheer

Een uitgebreide ERP softwareoplossing biedt tools voor eenvoudig personeelsbeheer, inclusief roosterplanning, kostenbeheersing en automatische berekening van verkoopcommissies. Daarnaast helpt het erp platform bij het opsporen van verdachte activiteiten in POS transacties, waardoor verliezen worden voorkomen.

 

Gepersonaliseerde klantenservice

Door klantgegevens te verzamelen, biedt ERP software waardevolle inzichten in klantgedrag. Deze informatie kan worden gebruikt om gepersonaliseerde aanbiedingen te creëren en loyaliteitsprogramma’s te beheren, waardoor klanttevredenheid wordt verbeterd.

 

ERP software in de cloud

In het verleden waren de meeste ERP software systemen on-premises, wat wil zeggen dat deze gehost werden op in-house servers. Hierbij was het interne IT-team van het bedrijf verantwoordelijk voor onder andere systeemupdates, onderhoud en beveiliging.

Vandaag de dag bevinden ERP systemen zich massaal in de cloud. Cloud-gebaseerde ERP software (ook wel SaaS ERP, “Software as a Service”) heeft verschillende voordelen ten opzichte van het traditionele systeem:

 

  • De software wordt automatisch bijgewerkt door Microsoft. SaaS ERP garandeert dat u altijd automatisch op de laatste versie zit, met alle functionaliteit die daarbij hoort.
  • Microsoft zorgt voor beveiliging en naleving van wettelijke eisen.
  • De kosten van het ERP systeem  verminderen: er is geen behoefte aan hardware en servers, en de kosten voor de exploitatie en het onderhoud van het systeem zijn inbegrepen in de abonnementsprijs.
  • Het is eenvoudiger om nieuwe functionaliteiten toe te voegen of extra applicaties te implementeren.

Naadloze integratie tussen ERP software en POS

Zit u in de retail branche? Dan is het voor u van het grootste belang om een ERP systeem te kiezen dat naadloos geïntegreerd is met uw POS oplossing. Uw ERP en Point of Sale systemen moeten kunnen communiceren zonder onderbrekingen en vertragingen, anders riskeert u fouten en veel tijdverlies door het op elkaar afstemmen van gegevens.

Point of Sale (POS) is de naam voor de nieuwe generatie kassa’s. In tegenstelling tot de oude kassa’s zijn POS elektronisch en kunnen ze veel meer dan alleen verkopen verwerken. Zo kunnen ze ook verschillende soorten betalingsformulieren verwerken, bestellingen van klanten registreren en bijhouden, speciale promoties ondersteunen zoals ‘koop-één-krijg-één’ aanbiedingen, verbinding maken met andere systemen en de voorraad beheren en bijwerken. Een moderne POS biedt u niet alleen een meer geïntegreerde manier om uw bedrijf te beheren, maar ook een groot aantal hulpmiddelen om klanten een betere en snellere service te bieden.

 

POS-terminals kunnen stationair zijn, een vaste kassa, of draaien op mobiele apparaten en tablets. Met een mobiele POS kunnen retailers hun personeel in staat stellen klanten te bedienen, productinformatie op te zoeken en zelfs transacties af te ronden overal in de winkel. Mobiele POS zijn vooral nuttig in grote winkels waar de verkoopmedewerkers grote afstanden moeten afleggen.

 

Conclusie belang ERP software

Een ERP software systeem biedt onovertroffen mogelijkheden voor efficiëntie, gegevensrapportage en analyse. U kunt meten en bijhouden hoe u presteert ten opzichte van uw KPI’s (Key Performance Indicators), manieren ontdekken om de winstgevendheid te verbeteren en bijhouden hoe goed uw bedrijf bezig is – allemaal in realtime.

Ieder goed draaiend bedrijf vereist een sterke basis. Bij TCOG start deze met de implementatie van bedrijfsmanagement oplossing Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen Dynamics NAV). Microsoft ontwikkelt Dynamics 365 Business Central in de breedte, wat een complete set aan functionaliteit in één geïntegreerd ERP systeem oplevert.

 

Wilt u digitaal transformeren en uw bedrijfsprocessen efficiënter inrichten? Om snel te kunnen schakelen en perfect in te kunnen spelen op de steeds veranderende markt, is goede bedrijfssoftware onmisbaar. Als Trusted  Microsoft ERP Partner, is TCOG hét aanspreekpunt voor al uw vragen rond ERP software. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een gratis adviesgesprek aan.

 

Download gratis het eBook en ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem

De consumenten van vandaag hebben meer manieren om te winkelen dan ooit tevoren. Om te slagen in retail, moet u uitzonderlijke service leveren en tegelijkertijd de efficiëntie en de verkoop verhogen. Ontdek wat u zoekt in een modern retail systeem via onze whitepaper, en leer hoe het gebruik van één geconnecteerde oplossing uw fashion retail business ten goede kan komen.