DE 5 BEST GELEZEN BLOGS IN 2018

TCOG publiceert ieder jaar heel wat mooie blogberichten via verschillende kanalen. Nu 2018 achter de rug is, blikken we graag even terug op de blogberichten die afgelopen jaar het meest werden gelezen.

1. 5 B2B e-commerce trends voor 2018

Arno Ham, CPO bij Sana Commerce, is ervan overtuigd dat de grootste B2B e-commerce trends van 2018 één essentieel thema zullen delen: het verbeteren van de klantbeleving. Hier volgen de 5 trends die naar zijn mening het belangrijkst zullen zijn voor online B2B.

Naar het blogbericht

2. Waarom etailers fysieke winkels openen

Volgens McKinsey & Company zal in 2020 80 procent van alle retailverkopen plaatsvinden in fysieke winkels.

Naar het blogbericht

3. Digitale technologie en offline koopgedrag

Online shoppen heeft de afgelopen jaren een flinke toevlucht genomen, maar zo’n 93 procent van de aankopen wordt nog altijd in de fysieke winkel gedaan. Toch doet ook de traditionele retailer er verstandig aan te werken aan een online experience. Bijna een derde deel van de verkoop in fysieke winkels wordt namelijk beïnvloed door het gebruik van een digital device door de consument, zo blijkt uit recent onderzoek door Deloitte.

Naar het blogbericht

4. Nee-verkoop omzetten in meerverkoop

Niets zo frustrerend voor bezoekers van uw fysieke winkels als dat ene item dat niet meer in hun maat of favoriete kleur beschikbaar is. In-store webshops in de vorm van speciale zuilen of tablets bieden uitkomst. Al veel retailers hebben geïnvesteerd in deze oplossing om klanten zo goed mogelijk te bedienen en nee-verkopen de kop in te drukken.

Naar het blogbericht

5. Besteed aandacht aan leveranciersontwikkeling

Een gezonde relatie met leveranciers is één van de belangrijkste elementen voor een goede bedrijfsvoering, aldus communicatiestrateeg en journalist Paul Breil Hansen in een recent verschenen artikel. Sterker nog, volgens Hansen kan Inkoop gerust worden omgedoopt tot afdeling Leveranciersontwikkeling. De positie binnen de waardeketen is vandaag de dag bepalend voor het succes van het bedrijf.

Naar het blogbericht

Ook in 2019 mag u opnieuw waardevolle blogberichten van ons verwachten, houd onze blog pagina dus zeker in de gaten!